Enkele ontvangen reacties:


 
11.11.2014

Beste Sipke

Dinsdag 4 december bracht ik twee zeilen van Olie- en Korenmolen Woldzicht ter reparatie. Er zat een fors aantal scheurtjes in, veroorzaakt doordat de slotbouten in de wervels voor de windborden op de voorzoom scherpe einden hadden. Dat laatste hebben we overigens inmiddels ook verholpen.
Ik ging er van uit dat ik de zeilen op zijn minst een aantal dagen zou moeten missen. Tot mijn verrassing bood je aan, om ze direct aan te pakken. Dat gebeurde met heel veel zorg. Op drie plekken werden stukken zeildoek vervangen en op een aantal plekken werd doorgestopt met een klein lapje zeil er achter. Na ongeveer 2 uur werden de zeilen professioneel opgevouwen en kon ik ze weer mee terugnemen.
De volgende dag hebben we de zeilen weer voorgehangen. Ziet er prima uit! Alles nog steeds keurig glad; geen vals plooitje te bekennen. Super service!

Hartelijke groet,

Dirk Magré, molenaar - beheerder

 
21.03.2013
 
Goede middag, Meneer Koning,
wij hebben tijdens het bijeenkomst van de freiwilligen Müller van Niedersachsen/ Bremen in Jever de zeilen van de Schlachtmühle opgehangen.
Erg prachtige zeilen ze liggen zoo mooj glad en laten zich goed oprollen en klampen. Echt heel goed vakmanswerk, beter kan het niet.

Met vriendelijk groet
Karl-Edzard Heeren
Molenaar van de Wedelfelder Wasserschöpfmühle in Neustadtgödens/ Friesland.
 
02.02.2012
 
Afgelopen zaterdag was Sipke met zijn echtgenote bij mij in de Rijsoordse molen om een tweetal nieuwe zeilen te brengen en deze ook voor te hangen. De zeilen zien er mooi uit en het staat de molen prima. Sipke gaat pas weg als de zeilen tot zijn tevredenheid en tot de tevredenheid van de molenaar voorliggen, klant is koning is bij hem zeker van toepassing. Ik ben erg tevreden over de service en kwaliteit van Koning Molenzeilen.
Bedankt voor de levering en service zaterdag inclusief gezelligheid en prima stuk taart.
 
Vriendelijke groeten
Tom Blaak
Vrijw. molenaar Korenmolen De Kersenboom
te Rijsoord (ZH).
20.11.2011
Bolsward, november 2011.
 
Reparatie (voorlijken en kikkerlussen vernieuwd) en het reinigen van de zeilen van de molen De Eendracht te Kimswerd.
Nieuwe zeilen op De Klaver te Bolsward en ook op De Pankoekster te Witmarsum.
Uitgevoerd door zeilmaker Sipke Koning.
Wat een mooi werk. Top! Alles perfect uitgevoerd en de wensen van de molenaar zo veel mogelijk ingewilligd.
Een (Koning(-s) kroon op zijn werk. Ook de gemaakte afspraken steeds nagekomen.
Een echte "Fries". Een man een man, een woord een woord.
Alle lof voor Sipke. Beleefd aanbevolen.
Veel succes met dit mooie werk.
 
Lodewijk Postma, molenaar op b.g. molens.
30.07.2011
In juli 2011 heeft Sipke Koning de zeilen vervangen van poldermolen De Groote Polder te Slochteren. Hij is ze vooraf komen opmeten en heeft ze bij levering ook zelf voorgehangen. Aangezien het hier om een instructiemolen gaat hebben de instructeur-molenaars Lammert Groenewold en Henk Klöpping van de gelegenheid gebruik gemaakt om beide keren de theorie van molenzeilen te behandelen in combinatie met de praktijk van goed en veilig voorhangen van de zeilen. Het bleek een geslaagde combinatie. De zeilen passen zoals behoort en de foto laat zien dat het weer een plaatje is. Daar kunnen we weer mee voor de dag komen, maar vooral profiteren de mulders en de leerling-mulders de komende jaren van het maatwerk. Als verrassing had mevr. Koning voor allen een lekkernij meegenomen. Daar paste de vers gezette koffie van de lesgroep prima bij! Zoals uit de tekst al blijkt: we zijn erg tevreden met het resultaat. Het werken met de molen wordt zo wel erg gemakkelijk... De Groote Polder maakt deel uit van drie poldermolens aan de Groenedijk bij Slochteren. Kom gerust eens langs: zowel voor de zeilen als het bekijken van deze unieke locatie.
Sipke, bedankt.
 
Vriendelijke groet,
Lammert Groenewold.
12.04.2011
Hoi Sipke,
De nieuwe zeilen van de Rietvink hangen er prachtig voor. Heel mooi en degelijk gemaakt en zonder een plooitje! Ze hebben nu al meer dan 400 uur trouw hun dienst gedaan en zitten er nog even goed op als toen je ze voorhing.
Heel hartelijk dank, Lia van der Mark, De Rietvink
15.12.2009 Sipke dankjewel voor het keurig inhangen van de nieuwe zeilen en de gastvrijheid in je werkplaats. Margreet (Woldzigt, Roderwolde)
03.09.2009 Hallo Sipke,
Vandaag voor het eerst zelf gemalen met de Achlumer die net is opgeleverd. Wat een prachtzeilen man; wat een afwerking; als een handschoen zo strak en mooi liggen de zeilen op het gevlucht; prachtig gedaan; in een woord: vakwerk!
Cees
17.05.2009 Sipke,
Mijn 3de leerling molendag, en direct al met de zeilmaker de zeilen voorhangen.
In korte tijd weer veel geleerd en traditionele ambachten mogen meemaken.Ben benieuwd waarneer je de cursus naaien gaat opzetten.
zie de foto's graag tegemoet. En vast en zeker, tot een ander maal.
Bedankt, Peter Spelt uit Onderdendam
10.05.2009 Sipke,
Het zeil hangt weer prachtig voor de Wijnsermolen, bedankt. Heel veel succes met het prachtige bedrijf! En verder de complimenten voor de site!
Groeten, Jippe Braaksma
14.12.2008 Sipke, het is nu een week geleden dat je bij mij nieuwe zeilen hebt opgehangen bij de Middelmolen in Molenaarsgraaf. Ze zijn perfect van vorm en maatvoering en je hebt een goed product afgeleverd. Het zullen niet de laatste zeilen zijn die jij voor de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden gaat leveren. Ik wens jou veel succes toe met je bedrijf.
Groeten,
Wim van Veen